SiO Mat og Drikke
Vår intensjon er
SiO Mat og Drikke skal bidra til å øke forbruket av frukt og grønnsaker gjennom å servere grønn og smakfull mat til gjestene i serveringsstedene våre. Vi har over 2 millioner besøkende hvert år i våre 32 serveringssteder på universitet og høyskoler i Oslo og Akershus. Gjestene våre som er unge og under utdanning etablerer nye vaner når de starter på universitet og høyskoler. Spisestedene våre er deres sosiale møteplasser, og de blir introdusert for nye smaker og retter når de spiser hos oss, og dette tar de ofte med seg videre i voksenlivet.
Derfor er positiv påvirkning av frukt og grønt, og et godt tilbud av smakfulle grønne retter viktig i tilbudet vårt. Arbeidet med Grøntløftet vil forsterke det vi allerede gjør, for å bidra til et godt og sunt kosthold for våre gjester.
Vi har forpliktet oss til følgende
- Alltid tilby plantebaserte retter i våre spiserier.
- Frukt og grønt skal ha en sentral plassering i serveringsstedene for å inspirere til å ta grønne valg.
- Vi skal jobbe for at frukt og grønt skal være det rimeligste alternativet.
- Gi våre medarbeidere kompetanseheving på grønne retter.
- Utvikle oppskriftene våre slik at de inneholder mer grønnsaker der det er mulig.
- Bueten vår skal ha størst andel grønne valg.
Slik skal vi rapportere på vårt bidrag til økt norskandel og økt forbruk:
- Øke andel av grønn buet versus buet med kylling/kjøtt/fisk - baseline 2023.
- Øke innkjøp av frukt og grønt av det totale innkjøpet.