
Klar for å ta opp kampen med britene?
Her er 4 enkle måter å komme i kapp – og helst litt forbi britene:
En til frokost: Legg på litt grønt til brødskiva – tomat, agurk eller avokado. Så er du i gang før klokka åtte.
Dobbelt opp til middag: Har du én grønnsak på planen? Legg til én til. Det er så enkelt som en ekstra håndfull.
Bytt ut noe – ikke alt: Forsyn deg med litt mindre ris eller pasta, og erstatt med f.eks. ovnsbakte gulrøtter eller brokkolibuketter.
Snack smart: Ha ferdig oppkuttede grønnsaker i kjøleskapet – perfekt når du trenger noe raskt og sprøtt. Frukt er også perfekt som mellommåltid.


8 tips til 8 om dagen
I den travle småbarnsperioden er det mye vi skal huske på, og det er lett å glemme grønnsakene.
Gjør det lettere for deg selv
Med noen enkle grep blir det både lettere og mer fristende å velge grønt – enten du lager middag, matpakke eller noe godt til tur.
Start dagen med noe grønt
Legg agurk, tomat, salat på brødskiva
Boost middagen
Ha ekstra grønnsaker i stekepannen eller gryten!
Grønt to go
Sleng med en gulrot eller tomat – enkel snack på farten!
Kjøp én til
Ta med en ekstra grønnsak i uka – og bruk den opp.
Sånn sikrer du mer grønnsaker i middagene
Våre beste hverdagsoppskrifter med mye grønnsaker
Britene knuser oss i grønnsaksspising!
Overraskende? Mange tenker nok mer på fries og English breakfast enn på grønnsaker når de ser for seg britenes kosthold. Men da er det kanskje på tide å børste av seg fordommene og gå inn i seg selv. 38 % av britene spiser den anbefalte minimumsmengden på 5 porsjoner frukt og grønt (1 porsjon= en håndfull). Det er det kun 25% av oss i Norge som gjør. I 2024 spiste britene 4 porsjoner frukt og grønnsaker daglig mens vi i Norge kun spiste 3,3 porsjoner. Det går jo ikke an når vi produserer så mye fantastisk frukt og grønt i Norge. Klar for å ta kampen?